nieuws

MUNT Hypotheken start pilot met FinTech bedrijf AdviceRobo

Branche 1232

MUNT Hypotheken speelt in op snel en berekenbare aanvraag- en acceptatieprocessen en is in dit kader een samenwerking aangegaan met FinTech bedrijf AdviceRobo. Met de psychometrische credit score van AdviceRobo wordt gedrag, motivatie en financiële kennis van hypotheekklanten in beeld gebracht.

MUNT Hypotheken start pilot met FinTech bedrijf AdviceRobo

De resultaten van de berekeningen worden gebruikt bij de kredietbeoordeling. AdviceRobo, gespecialiceerd in financiële technologie en gelanceerd in 2015, toetste al eerder 1 miljoen consumenten en werkt samen met verschillende Europese financiële partijen die consumptieve leningen, hypotheken en creditcards aanbieden. AdviceRobo staat dit jaar in de 2017 Dutch Fintech Top 50 in de categorie “Risk, Intelligence & Security”. Met de pilot die inmiddels is gestart hoopt Munt Hypotheken te kunnen innoveren.

Munt Hypotheken passeerde vorige maand door een toezegging van het Spoorwegpensioenfonds de mijlpaal van € 10 mld aan verstrekt hypotheekkapitaal. Een jaar terug bedroeg de portefeuille uitgezette leningen met pensioenfondskapitaal nog € 7 mld. Het beheerd volume bedraagt nu € 8 mld.

Reageer op dit artikel