nieuws

Markel kiest München na Brexit als alternatief voor Europese verzekeringsactiviteiten

Branche 543

De Amerikaanse verzekeringsgroep Markel gaat een nieuwe verzekeringsentiteit oprichten in het Duitse München Markel ziet zich hiertoe genoodzaakt door de Brexit, het toekomstige uittreden van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. München wordt voor Markel de nieuwe uitvalsbasis voor het bedienen van de Europese klanten.

Markel kiest München na Brexit als alternatief voor Europese verzekeringsactiviteiten

Markel maakt nu nog gebruik van haar Londense entiteit Markel International voor het verkopen van verzekeringen in Europa en de andere markten buiten thuisland de Verenigde Staten. Het nieuwe Europese hoofdkantoor van Markel in München wordt op zijn vroegst in de eerste helft van 2018 maar niet later dan in maart 2019 geopend. Dan moeten onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU over de Brexit zijn afgerond.

Markel Rotterdam

Markel heeft als sinds 2012 een vestiging in de Zuid-Duitse stad. In Nederland is Markel gevestigd in Rotterdam. Vanuit deze locatie biedt Markel aansprakelijkheidsverzekeringen en technische verzekeringen voor de zakelijke markt.

Lloyd’s naar Brussel

Markel is niet de eerste financiële dienstverlener die heeft aangekondigd de business (deels) uit Londen weg te halen nu het land straks geen deel meer uitmaakt van de Europese Unie. Eind maart kondigde Lloyd’s of London al aan zich in Brussel te gaan vestigen om van daaruit de Europese markt te bedienen. Lloyd’s wil vanaf 1 januari 2019 in de Belgische hoofdstad actief zijn.

Reageer op dit artikel