nieuws

Hogere winst voor Aegon

Branche 1224

Aegon heeft in het eerste kwartaal van 2017 een forse winstsprong gemaakt ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. De verzekeraar boekte vorig kwartaal een nettowinst van € 378 mln tegenover € 143 mln in het eerste kwartaal van 2016. Punt van zorg blijft nog wel de solvabiliteit.

Hogere winst voor Aegon

De forse winstsprong was vooral te danken aan boekhoudkundige meevallers. Maar ook het onderliggende resultaat verbeterde met 6% naar € 488 mln. De verzekeraar profiteerde vooral van bezuinigingen in de Verenigde Staten, de belangrijkste markt, aantrekkende aandelenmarkten en aantrekkende verkopen in Azië.

Meer AOV-verkoop in Nederland

In het levensegment zag Aegon een krimp van 8% in nieuwe omzet, voornamelijke door dalende verkopen in Amerika en Europa en ondanks de Aziatische plus. In het schadesegment was er een plus van 5%, die sterk gedreven werd door verkoop van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen in Nederland.

Zorgen om solvabiliteit

Tegelijk blijft de solvabiliteit een punt van aandacht voor Aegon. De Solvency II ratio blijft stabiel op 157% nadat de verzekeraar deze eerder al naar beneden had bijgesteld. CEO Alex Wynaendts: “We herkennen de noodzaak om onze kapitaalbuffers verder te versterken. We willen onze solvabiliteit in ons Nederlandse bedrijf versterken door het risicoprofiel te verbeteren, de portfolio te optimaliseren en kapitaalondersteuning vanuit de groep te verstrekken.”

Bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal presenteert Aegon de voortgang hiervan.

Reageer op dit artikel