nieuws

Directeur Ewout Henny ‘ontsteld en verbijsterd’ over overname Conservatrix

Branche 3760

Directeur Ewout Henny vindt dat zijn bedrijf Conservatrix is “afgebouwd, uitgeknepen en kapot gemaakt”. Hij noemt gisteren – de dag dat bekend werd dat levensverzekeraar Conservatrix werd overgenomen door ELI Global – “een gitzwarte dag”. Volgens Henny was de overname onnodig en onrechtvaardig.

Directeur Ewout Henny ‘ontsteld en verbijsterd’ over overname Conservatrix

De aandeelhouders van Conservatrix hebben volgens directeur Ewout Henny tot het laatste moment en met alle middelen gevochten tegen de in hun ogen volkomen onnodige uitverkoop van hun bedrijf. “Gisteren was een gitzwarte dag voor mij en onze resterende 25 medewerkers. DNB spreekt van een redding, maar ons bedrijf is afgebouwd, uitgeknepen en kapot gemaakt.”

Conservatrix verkocht sinds 2015 al geen nieuwe verzekeringen meer. De levensverzekeraar beheerde alleen nog de bestaande portefeuille. Maandag gaf de rechtbank in Amsterdam toestemming voor aandelenoverdracht aan de Amerikaanse investeerder Eli Global. De Nederlandsche Bank had op deze aandelenoverdracht aangedrongen. Eli Global kocht Conservatrix voor een symbolisch bedrag van € 1 over maar heeft daarnaast wel € 88 miljoen garantievermogen in het bedrijf gestoken.

‘Onnadenkende interventie’

“Ik ben ontsteld en verbijsterd over de amateuristische en onnadenkende interventie van toezichthouder DNB”, reageert Ewout Henny in een persbericht. “Wij raken een in de kern supergezond en traditioneel gedegen familiebedrijf kwijt. En schenken de Amerikanen
€ 100 miljoen. Dat voelt niet alleen heel erg onrechtvaardig maar was ook volstrekt onnodig.”

Ewout Henny was samen met zijn broer Boudewijn jarenlang eigenaar van Conservatrix. Drie van hun ondernemingen – uitvaartverzekeraar Nuvema, onroerendgoedbedrijf Nijzoon en de Vlaamse uitvaartverzekeraar Hooghenraed – vallen buiten de overname door Eli Global.

Reageer op dit artikel