nieuws

‘Controller lichtte Allianz voor negen ton op’

Branche 2349

Een controller die op freelancebasis werkte voor Allianz wordt ervan verdacht tussen 2008 en 2015 bijna 9 ton te hebben verduisterd. Maandag eiste het Openbaar Ministerie 3 jaar celstraf tegen hem, waarvan een halfjaar voorwaardelijk.

‘Controller lichtte Allianz voor negen ton op’

Volgens het Openbaar Ministerie was de man een ‘recidivist’. In 2008 was hij al eens veroordeeld tot een werkstraf voor oplichting en valsheid in geschrifte bij een eerdere opdrachtgever. Allianz was hiervan niet op de hoogte en heeft ook geen VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) aangevraagd teon ze de controller inhuurde. Zo’n VOG kan verduisteringen als deze voorkomen, stelt het OM in Het Financieele Dagblad dat over deze oplichtingszaak schrijft.

Afbetalingsregeling

Een woordvoerder van Allianz laat aan die krant weten dat de fraude ontdekt werd door een medewerker van de afdeling Inkomstenverzekeringen. Met de controller is een afbetalingsregeling afgesproken. Hij heeft inmiddels € 35.000 terugbetaald.

Reageer op dit artikel