nieuws

CDFD-bijeenkomst over (PE) examenontwikkelingen en vakkundigheidsbouwwerk

Branche 541

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) organiseert op 7 juni een informatieve bijeenkomst voor opleiders in de financiële dienstverlening. Tijdens de bijeenkomst komen de recente examenontwikkelingen aan bod waaronder de richtlijnen voor het construeren van examenvragen, de samenstelling van PE-examens en het onderzoek naar het vakkundigheidsbouwwerk.

CDFD-bijeenkomst over (PE) examenontwikkelingen en vakkundigheidsbouwwerk

De laatste ontwikkeling binnen de samenstelling van het PE-examen is het pleidooi van het Verbond van Verzekeraars. Het Verbond pleit in een position paper voor de vrijwaring van PE-examens voor medewerkers van verzekeraars, mits de verzekeraar de Permanente Actualiteiten aantoonbaar heeft geborgd. Het Verbond ziet daarbij ook een rol voor de toezichthouder. Het paper is opgesteld in aanloop naar de analyse van de vakbekwaamheidseisen voor de financiële sector, die momenteel door het CDFD wordt uitgevoerd. Ook pleit het Verbond ervoor dat de breedte van het PE-examen zou moeten worden teruggebracht naar het eigen vakgebied van medewerkers.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 29 mei aanstaande. Voor deze bijeenkomst, die plaatsvindt op 7 juni van 14.00 tot 16.00 uur in het NBC te Nieuwegein, is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Reageer op dit artikel