nieuws

Belgische AFM verplicht tussenpersonen tot gebruik professioneel e-mailadres

Branche 1111

Vanaf 1 juni dit jaar moeten alle (her)verzekeringstussenpersonen, bankagenten en bankmakelaars in België een professioneel e-mailadres hebben. Kredietbemiddelaars moeten al over een professioneel e-mailadres beschikken voor alle communicatie met de toezichthouder FSMA (autoriteit voor Financiële Diensten en Markten).

Belgische AFM verplicht tussenpersonen tot gebruik professioneel e-mailadres

Kredietbemiddelaars moeten zich via een online-applicatie inschrijven, waarbij de FSMA het professioneel e-mailadres gebruikt om met de aanvrager te communiceren in verband met zijn aanvraagdossier, zo meldt de FSMA in een nieuwsbrief aan tussenpersonen.

De FSMA wil de online-applicatie die voor de kredietbemiddelaars bestaat ook toegankelijk maken voor (her)verzekeringstussenpersonen en tussenpersonen in banken beleggingsdiensten. Theoretisch zou de FSMA vanaf 1 juni 2017 de inschrijving kunnen weigeren van (her)verzekeringstussenpersonen en tussenpersonen in bank- en beleggingsdiensten wanneer zij geen professioneel e-mailadres meedelen. De toezichthouder meldt geruststellend: “Natuurlijk hopen we dat het zover niet zal komen”.

Reageer op dit artikel