nieuws

ABN Amro haalt Netflix van bedrijfslaptops

Branche 2764

Personeel van ABN Amro kan niet langer Netflixen op de bedrijfslaptops. Dat meldt het Financieele Dagblad (FD). De medewerkers gebruikten teveel netwerkcapaciteit. En die capaciteit heeft de bank, ook ’s avonds en in het weekend, nodig voor internetbankieren en het advies-servicecentrum.

ABN Amro haalt Netflix van bedrijfslaptops

Het FD citeert uit een interne memo van de IT-dienst van de bank. Daarin staat dat 15% van de netwerkcapaciteit opgaat aan House of Cards en het nieuwe album van Kendrick Lamar.

Een woordvoerder van de bank zegt tegen het FD dat niet de indruk moet ontstaan dat ABN-bankiers veelvuldig tijdens werktijd Netflix aanzetten. “Werknemers mogen hun bedrijfslaptop voor privédoeleinden gebruiken en dat doen ze ook ’s avonds en in het weekend. Maar die laptops mogen niet draaien buiten het beveiligde netwerk”, aldus de woordvoerder.

Reageer op dit artikel