nieuws

Van Beek verlaat CCS

Branche 1246

Pieter-Paul van Beek stopt per 18 april als directievoorzitter van softwarebedrijf CCS. Directielid en operationeel directeur Jan Bakker neemt Van Beeks taken waar totdat een opvolger is gevonden.

Van Beek verlaat CCS

Van Beek – de afgelopen tien jaar CEO en mede-eigenaar van CCS – vertrekt niet direct bij het bedrijf: hij blijft tot en met juni nog actief als adviseur om Bakker te ondersteunen. “Het bedrijf heeft vorig jaar zijn financiële doelstellingen gehaald en een groot deel van zijn strategie gerealiseerd. Nu CCS er weer goed voor staat en klaar is voor de volgende fase van verdere groei, is voor mij het moment gekomen om een nieuwe stap in mijn persoonlijke en professionele leven te zetten”, zo licht Van Beek zijn beslissing toe.

Verschuiving van de vraag

CCS is sinds eind 2014 deels in handen van investeringsmaatschappij Avedon. Van Beek kwam in 2007 aan de leiding van het systeemhuis toen oprichter en algemeen directeur Floor Zaal zijn aandelenpakket verkocht aan Van Beek en Menno Oerlemans. Die laatste vertrok eind 2015 uit de directie. Een verschuiving van de vraag van concrete producten en oplossingen naar meer strategische adviezen lag daaraan volgens CCS ten grondslag: Oerlemans is sindsdien bezig met boardroom consultancy op de internationale markt en onderzoek naar strategische innovatie.

Reageer op dit artikel