nieuws

Overheidsbelang in ASR onder de 50%

Branche 560

De Nederlandse overheid heeft opnieuw een deel van haar belang in verzekeraar ASR verkocht. Het gaat om 20 miljoen aandelen, goed voor een belang van 13,3 procent. De aandelen zijn verkocht € 25,75 per aandeel. Het belang van de overheid in ASR is nu gedaald van 50,1 procent naar 36,8 procent.

Overheidsbelang in ASR onder de 50%

De verkoop door de Stichting administratiekantoor beheer financiële instellingen (NLFI), die optreedt namens de staat, levert de schatkist circa € 515 mln op.

Ditmaal heeft ASR geen eigen aandelen ingekocht. Bij een eerdere plaatsing in januari heeft het bedrijf al het maximale aantal stukken ingekocht waartoe het door de aandeelhouders is gemachtigd. Bij de aandeelhoudersvergadering eind mei kan ASR vragen om een nieuwe machtiging om eigen aandelen in te kopen.

Uiteindelijk zal het belang van de overheid nog uitkomen op 37,5 procent, na de eerder aangekondigde intrekking van de 3 miljoen aandelen die ASR in januari heeft ingekocht. Die intrekking komt aan de orde bij de aandeelhoudersvergadering.

Volgende pluk

De Nederlandse overheid bracht ASR in juni vorig jaar naar de beurs. Het belang wordt geleidelijk afgebouwd. NLFI, die namens de Nederlandse staat de de overheidsbelangen in financiële instellingen beheert, moet na deze verkoop zestig dagen wachten voor zij de volgende pluk aandelen mag aanbieden.

ASR-baas Jos Baeten liet in interviews steeds weten dat ASR groot en sterk genoeg is om zelfstandig door te gaan.

Reageer op dit artikel