nieuws

Opnieuw beroep in saga ASR vs. Lindhout

Branche 2592

Financieel adviseur Jos Lindhout gaat in beroep tegen een uitspraak van de rechtbank Utrecht in zijn zaak tegen ASR. De rechtbank oordeelde onlangs dat Lindhout geen recht heeft op extra schadevergoeding in de nasleep van de verkoop van zijn assurantiebedrijf PSL in 2003 omdat de vaststellingsovereenkomst tussen hem en ASR ‘verjaard’ zou zijn. Volgens Lindhout houdt het verjaringsargument echter geen stand.

Opnieuw beroep in saga ASR vs. Lindhout

De rechtbank Utrecht stelde begin april dat het beroep van Lindhout op vordering tot vernietiging van de vaststellingsovereenkomst wegen dwaling verjaard is. Daarvoor geldt een verjaringstermijn van drie jaar. Volgens de rechtbank had de adviseur uiterlijk in juli 2015 een daad van rechtsvervolging moeten instellen, maar deed hij dit -via zijn advocaat- pas op 14 augustus 2015 waardoor de aanspraak op vernietiging verjaarde.

Volgens Lindhout die naar eigen zeggen “inmiddels hersteld is van het totaal onverwachte vonnis”, is de verjaring echter gestuit door de mediation die op verzoek van ASR plaatsvond in de periode 14 januari – maart 2015. “In deze periode is sprake van een opschortende werking. Door deze opschortende werking is de dagvaarding, welke per 14 augustus 2015 uitgebracht is, op tijd uitgebracht om verjaring tegen te gaan.”

Inhoudelijke behandeling

Lindhout hoopt dat de rechter in hoger beroep een streep zet door het verjaringsargument en alsnog wil ingaan op in de inhoudelijke argumenten waarom de vaststellingsovereenkomst in zijn beleving vernietigd dient te worden. Volgens Lindhout heeft hij de vaststellingsovereenkomst getekend onder druk van een financiële noodsituatie. Daarnaast betwist hij onder meer dat ASR zelf de 700.000 euro uit de overeenkomst heeft overgemaakt. De helft van het geld zou zijn betaald door een oud-aandeelhouder van Hestia, het bedrijf dat eigenaar werd van PSL nadat Lindhout het voor een symbolisch bedrag van 1 euro overdroeg aan ASR.

Overlijden Rob Beumer

Het hoger beroep van Lindhout is de zoveelste zet in de slepende kwestie waarbij eerder onder meer ASR-topman Jos Baeten als getuige werd opgeroepen. Rob Beumer, de belangrijkste getuige die in 2003 Lindhout onder druk zou hebben gezet om te verkopen, overleed medio vorig jaar. Het verstrijken van de tijd en het verlies van eerdere procedures is voor Lindhout geen reden om het bijltje erbij neer gooien. “Ik heb al eerder tegen het Eindhovens Dagblad gezegd dat ik doorga tot de waarheid boven tafel is. Al moet ik 150 worden.”

Reageer op dit artikel