nieuws

NN sponsort internationale hardloopploeg

Branche 499

NN Group heeft haar naam als sponsor verbonden aan een professionel running team. Onder de naam NN Running Team zullen 60 van de beste lange afstandslopers ter wereld aan meer dan 150 wedstrijden deelnemen. Tijden de marathon van Rotterdam, aanstaande zondag, komt het team voor het eerst in actie.

NN sponsort internationale hardloopploeg

Het NN Running Team is het eerste professionele hardloopteam ter wereld. De renners zitten allemaal in de stal van Global Sports Communication, het bedrijf van voormalig topatleet Jos Hermens. In team zitten onder meer regerend Olympisch kampioen Eliud Kipchoge, wereldrecordhouder, wereldkampioen en Olympisch kampioen Kenenisa Bekele, winnares van de Chicago Marathon 2016 Florence Kiplagat en de Nederlander Abdi Nageeye. Ook kledingmerk Nike heeft zich als sponsor aan de ploeg verbonden.

Marathon van Rotterdam

Sinds 2015 is NN Group actief betrokken bij diverse activiteiten in de hardloopsport. De verzekeraar sponsort onder meer de NN Marathon Rotterdam, de Naha Marathon in Japan en de Nationale-Nederlanden San Silvestre Vallecana in Madrid.

Ontwikkelen hardloopsport

Met de sponsoring van het NN Running Team wil NN Group bijdragen aan het verder ontwikkelen van de hardloopsport. “Wij geloven dat de prestaties van de atleten van het NN Running Team ook anderen kan motiveren”, aldus Remco Barbier, Head of Branding van NN Group. “Daarnaast hopen we dat de kennis van het team,  over bijvoorbeeld trainingsschema’s, voeding en kleding, recreatieve lopers inspireert en dat dit bijdraagt aan het verbeteren van hun eigen prestaties.”

Reageer op dit artikel