nieuws

NN Group doet bod op Delta Lloyd gestand: 79,9% aandelen aangemeld

Branche 1476

Aandeelhouders hebben 79,9% van de aandelen Delta Lloyd aangemeld voor de overname door NN Group. Samen hebben die een waarde van €1,97 miljard. De aanmeldperiode liep tot gisteren. NN doet hiermee het bod op Delta Lloyd gestand. In een na-aanmeldingstermijn die loopt tot 21 april kunnen aandeelhouders onder dezelfde condities hun overige aandelen aanmelden.

NN Group doet bod op Delta Lloyd gestand: 79,9% aandelen aangemeld

Daarmee lijken alle seinen op groen te staan voor een overname van Delta Lloyd door NN Group. NN krijgt in ieder geval bijna vier vijfde van de aandelen Delta Lloyd in handen, terwijl twee derde voldoende was geweest om het bod gestand te doen. Vorige week hadden de aandeelhouders al in ruime meerderheid voor de fusie gestemd. Vrijdag kwam bovendien het bericht dat de nationale banken van België en Nederland geen bezwaar zagen in de overname. Ook de Europese Centrale Bank stemde in en de Europese Commissie vond geen concurrentiebelemmeringen voor de fusie.

Na-aanmeldingstermijn

In totaal heeft NN nu ruim 364 miljoen aandelen Delta Lloyd in handen gekregen. Dat is inclusief de meer dan 45 miljoen die het bedrijf al zelf bezat. NN bood €5,40 per aandeel Delta Lloyd. De uitbetaling hiervan gebeurt op 12 april. Komende twee weken volgt een na-aanmeldingstermijn. Tot 21 april kunnen aandeelhouders onder dezelfde voorwaarden als die tot gisteren van kracht waren hun aandelen aanbieden. Als NN aan het eind van die periode beschikt over 95% van de aandelen Delta Lloyd, wordt de beursnotering van dat bedrijf beëindigd.

In de na-aanmeldingsperiode is het niet mogelijk dat aandeelhouders aangeboden aandelen weer terugtrekken. Heeft NN op 21 april minder dan 95% van de aandelen Delta Lloyd in handen, dan krijgen de resterende aandeelhouders na de fusie daar gewone aandelen in NN Group voor terug. De hoogte daarvan is afhankelijk van de waarde van het aandeel NN Group op de dag voordat de juridische overname een feit is.

‘Toonaangevende speler in Nederland en België’

Lard Friese, CEO van NN Group, is erg tevreden dat zijn bedrijf het bod gestand heeft kunnen doen. “7 april 2017 gaat de boeken in als een belangrijke dag in onze geschiedenis. Het is de dag dat twee toonaangevende verzekerings-, bank- en vermogensbedrijven hun krachten bundelen. We kijken ernaar uit om met de gecombineerde groep de volgende etappe van onze reis in te gaan, als toonaangevende speler in Nederland en België.”

Reageer op dit artikel