nieuws

‘Lage rente kan bij bijBouwe wel meeverhuizen naar hypotheek zonder NHG’

Branche 1688

Hypotheekklanten die na een verhuizing hun NHG-hypotheek met een lange rentevaste periode overzetten naar een nieuwe hypotheek zonder NHG kunnen die rente bij bijBouwe wel degelijk meenemen. Dat meldt de hypotheekverstrekker in een brief aan financieel adviseurs.

‘Lage rente kan bij bijBouwe wel meeverhuizen naar hypotheek zonder NHG’

In de brief laat de online hypotheekaabieder weten de berichtgeving van Vereniging Eigen Huis over verhuisregelingen bij NHG-hypotheken met rentevaste periodes van 20 of 30 jaar te betreuren. Eigen Huis meldde dinsdag dat onder andere bijBouwe hypotheekklanten misleidt met de verhuisregeling. Directeur Bouwe Kuik nam die handschoen op en liet gisteren aan am:web weten dat hij de verhuisregeling wil verduidelijken.

Rente van moment eerste hypotheekafsluiting

Maar nu blijkt het oordeel van Vereniging Eigen Huis niet juist. BijBouwe nam de eigen regeling en voorwaarden nog eens goed onder de loep en ontdekte vandaag dat het wel degelijk mogelijk is van een lage rente te blijven profiteren na verhuizing naar een hypotheek zonder NHG. “Klanten die van een NHG-hypotheek overstappen naar een hypotheek zonder NHG, en bij wie de schuld-marktwaardeverhouding niet verandert, kunnen hun lage rente meenemen. Dat is niet de NHG-rente, want je hebt geen NHG-product meer. Maar je behoudt wel de lage rente van het moment van eerste hypotheekafsluiting”, aldus Kuik.

Kuik schrijft aan adviseurs geschrokken te zijn van de publiciteit. “We zijn tot de conclusie gekomen dat onze communicatie beter kan, en moet. Daarom gaan we de informatie over onze verhuisregeling uitbreiden op bijBouwe.nl.”

Reageer op dit artikel