nieuws

Innovatieprijs (2). Marcel van der Meulen (CED): ‘De waan van de dag drukt innovatie nogal eens naar de achtergrond’

Branche 962

Op 19 april wordt voor de eerste keer de NVGA AM Innovatieprijs uitgereikt. Vijf bedrijven in de volmachtketen werden genomineerd voor de prestigieuze prijs, waaronder CED met hun platform Connect Claims. Hiermee kunnen schades automatisch worden afgehandeld. Vijf vragen aan Marcel van der Meulen, directeur CED Assistance.

Innovatieprijs (2). Marcel van der Meulen (CED): ‘De waan van de dag drukt innovatie nogal eens naar de achtergrond’

Waarom hebben jullie je aangemeld voor de Innovatieprijs?
“We kregen signalen vanuit de verzekeringsmarkt dat er een duidelijke behoefte is aan nieuwe manieren om geautomatiseerd schades af te handelen. CED Connect Claims sluit goed aan op die wens. Maar het platform doet meer. Het levert niet alleen meer efficiëntie op, het zorgt er ook voor dat de schadelast daalt en de tevredenheid van de verzekerde omhoog gaat. Daarnaast is Connect Claims heel gemakkelijk aan te sluiten op de administratie- en klantsystemen van de volmachten en bevat het een speciale omgeving waarin volmachten en verzekeren de voortgang van de schadeafwikkeling kunnen volgen. Dit allemaal bij elkaar opgeteld maakt dat de branche Connect Claims ervaart als een innovatie die daadwerkelijk zorgt voor de verbetering waar ze naar op zoek waren.”

Wat is het belang van de prijs voor de sector?
“Iedereen ziet de mogelijkheden van nieuwe technologieën met de dag toenemen. Het creëert enorm veel kansen en er zijn heel veel ideeën. Toch blijkt het nog een hele uitdaging om de brug te slaan van mogelijkheden naar daadwerkelijke toepassing. Simpelweg omdat de waan van de dag de aandacht voor innovatie nogal eens naar de achtergrond drukt. Daarom is het goed om als sector bewust stil te staan bij de mogelijkheden van innovatie: wat doet dat met de processen, de klanttevredenheid, het imago van de branche? De uitreiking van de NVGA Innovatieprijs draagt eraan bij om ideeën en best practices op het gebied van innovatie met elkaar te delen.”

Wat betekent jullie innovatie voor (het werk van) het volmachtkanaal en de adviseur?
“Het volmachtkanaal bestaat bij de gratie van vertrouwen. Verzekeraars vertrouwen erop dat volmachten een goede risicoselectie maken en schades zo efficiënt mogelijk afhandelen. Bij Connect Claims gaat alles wat geautomatiseerd kan, ook geautomatiseerd. Dat betekent dat een adviseur meer tijd overhoudt voor zaken die echt persoonlijke aandacht vragen. Zo zorgt Connect Claims voor betere schadelastbeheersing, lagere kosten van schadeafhandeling en efficiëntere communicatie met de verzekerden. Met andere woorden: volmachten die het systeem gebruiken, zijn rendabeler en concurrerender.”

Welke resultaten hebben jullie al geboekt met jullie innovatie?
“CED gebruikte Connect Claims al langere tijd in eigen huis en wij weten hoe goed het werkt. Met het aanbieden van het systeem als ‘Software as a Service’ hebben we een nieuw businessmodel ontwikkeld. Dan is het toch spannend hoe dat uitpakt. Inmiddels zijn de eerste succesvolle implementaties van Connect Claims een feit. RISK, dat als launching customer betrokken was bij dit platform en medebedenker was van een aantal functionaliteiten, realiseerde al in korte tijd een halvering van de doorlooptijd, een daling van de kosten van het afhandelen van kleinere schades met 45% en een hogere klanttevredenheid. Dat zijn heel concrete resultaten waar we enorm trots op zijn.”

Mochten jullie winnen, wat levert dat jullie op?
“Allereerst zullen we de beker laten rondgaan bij iedereen die bijgedragen heeft aan het succes van Connect Claims, zoals onze IT-specialisten, onze partner RISK Verzekeringen en onze klanten. Het winnen van de prijs zal tevens een stimulans zijn om door te gaan op deze weg. Want innoveren vraagt doorlopend om investeringen, enthousiasme en doorzettingsvermogen om de voorsprong die je hebt opgebouwd, te blijven behouden.”

Reageer op dit artikel