nieuws

GroenLinks schroeft assurantiebelasting op naar 25%, buigt er half miljard mee om

Branche 8382

Of het ter tafel komt en of het dan een breekpunt is, valt nog te bezien. Maar een verhoging van de assurantiebelasting zou op een zeker moment in de huidige onderhandelingen over een nieuw kabinet opnieuw aan de orde kunnen komen. GroenLinks heeft het plan namelijk in haar verkiezingsprogramma opgenomen.

GroenLinks schroeft assurantiebelasting op naar 25%, buigt er half miljard mee om

De verhoging is niet snel te vinden in het officiële campagnemateriaal waarmee GroenLinks bij de recente Tweede Kamerverkiezingen een forse winst boekte, maar de doorrekening van het verkiezingsprogramma door het Centraal Planbureau (CPB) schept duidelijkheid. “GroenLinks verhoogt het tarief van de assurantiebelasting van 21% naar 25%, waardoor de lasten voor gezinnen en bedrijven worden verzwaard met 0,5 mrd euro”, aldus het CPB.

Van 7% naar 21%

Het vorige kabinet trok de assurantiebelasting per 1 april 2013 op van 9,7 naar 21%, gelijk aan het hoge BTW-tarief. Een jaar eerder was de belasting als “tijdelijke crisismaatregel” al bescheiden opgeschroefd van 7 naar, 9,7 %.

Reageer op dit artikel