nieuws

Financieel adviseur uit Breda opgepakt wegens oplichting voor kwart miljoen euro

Branche 2950

Een 55-jarige man die tot 2014 als financieel adviseur werkte in Breda is dinsdag in Dordrecht opgepakt. Deze Martin van E. wordt verdacht van oplichting, verduistering en valsheid in geschrifte. Hij zou klanten voor een kwart miljoen euro hebben benadeeld.

Financieel adviseur uit Breda opgepakt wegens oplichting voor kwart miljoen euro

Zeven mensen deden in 2014 aangifte tegen financieel adviseur Martin van E. Dat schrijft onder andere dagblad BN/De Stem. De verdachte werkte in die tijd in Breda. Hij zou klanten hebben opgelicht met een spaarleenplan. Op een gegeven moment kregen zijn klanten echter geen rente meer op hun beleggingen en was hij onbereikbaar. Het Openbaar Ministerie denkt dat de adviseur voor €250.000 mensen heeft benadeeld.

Niet-bestaand spaardepot

Televisieprogramma Opgelicht besteedde in 2014 al aandacht aan de malafide handelwijze van Van E. Beschreven wordt hoe de adviseur een hypotheek afsloot voor klant Jos. Hij koppelde daar een spaardepot aan. Door hier geld in te storten kon Jos zijn maandlasten verlagen. Bovendien verleidde Van E. Jos om een extra lening te nemen om meer uit het spaardepot te halen. Uiteindelijk stortte Jos €67.500 in het niet-bestaande depot.

Pas als Jos in 2014 lekkage heeft en daarom zijn verzekering belt, merkt hij dat er iets niet in de haak is. Hij blijkt helemaal geen klant te zijn bij de verzekeringsmaatschappij waarvan hij dacht dat financieel adviseur Van E. voor hem zijn verzekeringen had geregeld. Dan komt ook aan het licht dat de adviseur uit Breda ook Jos’ ouders heeft opgelicht met een spaarleenplan, voor in totaal €48.000. Ook vijf andere gezinnen blijken zijn slachtoffer te zijn geworden, aldus het dossier van Opgelicht.

Reageer op dit artikel