nieuws

Colimbra en VolmachtBeheer in handen van Solera

Branche 1545

Solera Nederland heeft de activiteiten van Colimbra Holding overgenomen, inclusief de activiteiten van VolmachtBeheer. Het data- en softwarebedrijf versterkt daarmee zijn positie in de verzekeringsbranche: ook ABZ is onderdeel van het van origine Amerikaanse bedrijf.

Colimbra en VolmachtBeheer in handen van Solera
Solera Logo. (PRNewsFoto/Solera Holdings, Inc.)

Managing director Fred Slikker van de Nederlandse tak van Solera ziet met de overname vooral mogelijkheden in het uitbreiden en versnellen van diensten in schadelastbeheersing, procesoptimalisatie, informatiemanagement en distributie. Solera heeft een 100%-belang genomen. Colimbra-oprichters en aandeelhouders Bram Doveren, Jacco van Leeuwen en Ronald van den Berg zijn blij met de overname door Solera. “Het is voor Colimbra een logische partner, waarmee wij al geruime tijd samenwerken op diverse domeinen. Deze transactie en intensieve vorm van samenwerking stelt ons in staat om nieuwe en innovatieve proposities sneller te realiseren en aan de markt aan te bieden.”

VPI en GIM

ICT-bedrijf Colimbra was sinds 2012 eigenaar van Volmachtbeheer; beide bedrijven werkten samen in de ontwikkeling van de VolmachtBeheer Producten Interface (VPI). Colimbra focust verder op ICT-oplossingen voor distributievraagstukken bij verzekeraars en had een grote rol bij de ontwikkeling van de GIM-technologie.
VolmachtBeheer richt zich op het optimaliseren van het informatieverkeer tussen gevolmachtigden, volmachtgevers en andere partijen in de volmachtmarkt. Sinds 2004 werkt VolmachtBeheer samen met de NVGA.

Roadmap

De 27 medewerkers van Colimbra blijven vooralsnog werken vanuit de vestigingen in Hoofddorp en Baarn. “De komende maanden werken partijen aan een verdere optimalisatie en innovatie van het productportfolio. Het nieuwe portfolio en een roadmap naar de toekomst zullen partijen vervolgens gezamenlijk aan de sector presenteren.”

Grotere greep op volmachten

Solera telt in Nederland ruim 190 medewerkers en kreeg in ons land voet aan de grond met de overname van ABZ in 2006. Met Colimbra/VolmachtBeheer verstevigt het technologiebedrijf zijn positie in de volmachtmarkt. In 2010 kocht het al Market Scan, dat portefeuilleanalysesoftware ontwikkelt voor de volmachtmarkt. Bekend is de Volmacht Resultaat Analyse (VRA). Andere dochters zijn AUTOonline, Commerce Delta, Autodata en Digidentity.

ICT-branchegenoot Unit4, ook actief in de verzekeringssector met software voor intermediairbedrijven, heeft eveneens een overname gedaan. Met de aankoop van de aandelen in Assistance Software ontstaat naar eigen zeggen de grootste leverancier van software in de Nederlandse zakelijke markt.

Reageer op dit artikel