nieuws

Wie zijn de miljardairs onder de verzekeraars?

Branche 1974

In de lijst met ruim 2.000 miljardairs die het Amerikaanse tijdschrift Forbes gisteren publiceerde, staan in ieder geval 17 mannen die carrière maakten in de verzekeringswereld. Hoogst genoteerd is de Tsjech Petr Kellner van PPF Group, een financiële dienstverlener met het hoofdkantoor in Amsterdam. Kellner staat met een geschat vermogen van $12,5 miljard op plaats 105, ruim achter lijstaanvoerder Bill Gates ($86 miljard).

Wie zijn de miljardairs onder de verzekeraars?

In totaal staan er 17 miljardairs, allemaal mannen, met de vermelding ‘insurance’ in de Forbes-lijst met ’s werelds rijksten. Na Kellner volgen Vanich Chaiyawan ($3,9 miljard, plaats 460) uit Thailand en de Amerikaan Patrick Ryan ($2,5 miljard, plaats 814).

Behalve Kellner staan er vier andere Europese verzekeringsmiljardairs in de lijst: twee Russen, een Roemeen en een Duitser. Dat zijn achtereenvolgens Danil Khaachaturov (#1030 – $2 miljard), Yuri Kovalchuk (#1940 – $1 miljard), Ion Tiriac (#1795 – $1,1 miljard) en Rolf Gerling (#1376 – $1,5 miljard). Die laatste is de kleinzoon van de oprichter van het Duitse Gerling-concern, dat in Nederland is opgegaan in HDI.

Reageer op dit artikel