nieuws

Waard-CEO wordt nieuwe topman Legal & General Nederland

Branche 2582

Gert Jan Fritzsche wordt de nieuwe CEO van Legal & General Nederland. Hij is de opvolger van Pieter Glas, die de functie waarnam na het vertrek van Arno Dolders in maart 2016. De benoeming van Fritzsche zal worden voltooid als de aandelen van Legal & General Nederland in de komende weken worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar Chesnara.

Waard-CEO wordt nieuwe topman Legal & General Nederland

Fritzsche (56) is nu nog CEO van Waard Verzekeraars, een volmachtbedrijf dat met 25 man vanuit Wognum de administratie verzorgt voor onder meer BNP Paribas Cardif, SRLEV (Reaal), Londen General en de verzekeringen van het voormalige DSB. Waard is sinds 2015 eigendom van Chesnara, een Brits bedrijf dat in diverse landen onder meer levensverzekeringsportefeuilles opkoopt en beheert.

Nieuwe business

Eind vorig jaar werd bekend dat Chesnara ook de hand heeft gelegd op de Nederlandse tak van Legal & General. Met de acquisitie wordt Chesnara nu in Nederland actief met nieuwe business op het gebied van collectief pensioen, overlijdensrisicoverzekeringen en verzekeringsproducten op het gebied van vermogensopbouw.

Naamswijziging

Zoals al eerder aangekondigd zal de naam Legal & General van de Nederlandse markt verdwijnen. Tijdens bijeenkomsten met financieel adviseurs medio april, zal de nieuwe naam bekend worden gemaakt en wordt Fritzsche nader voorgesteld. De daadwerkelijke invoering van de nieuwe naam zal in de maanden daarna plaatsvinden.

Exclusief via financieel adviseurs

Fritzsche, die eerder onder meer werkte bij Reaal en Proteq, ziet voor Legal & General Nederland veel mogelijkheden om verder te groeien in de pensioen en levenmarkt. “De nieuwe aandeelhouder streeft er naar om de positie van Legal & General op de Nederlandse markt te laten groeien en te versterken. Hierbij blijft het beleid van het bedrijf om de producten uitsluitend via financieel adviseurs aan te bieden.”

Reageer op dit artikel