nieuws

Top verzekeraars opnieuw voor de klas

Branche 2261

Vanaf aanstaande maandag staan honderden medewerkers van verzekeraars opnieuw voor de klas. Ze verzorgen traditiegetrouw gastlessen tijdens de Week van het geld, dit keer zo’n 800. Ook de CEO’s gaan de klassen in.

Top verzekeraars opnieuw voor de klas

Het voornaamste doel van de Week van het geld, een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken, is kinderen al op jonge leeftijd leren omgaan met geld en risico’s.Het Verbond van Verzekeraars is als initiatiefnemer van het platform samen met de leden al vanaf het begin van de Week actief deelnemer.

Nieuwe digiles

De nieuwe ‘digiles’ Fix je Risk vervangt het bordspel dat voorgaande jaren werd gebruikt. Leerlingen van de groepen zeven en acht krijgen eerst een korte introductie over verzekeren, zoals uitleg over de begrippen polis en premie. Het accent ligt vooral op de verschillende soorten risico’s en de kans daarop. Deze kennis passen ze vervolgens direct toe tijdens het spel, waarbij de gastdocent de rol van quizmaster krijgt. In teamverband beslissen de leerlingen vervolgens of ze zich wel of niet willen verzekeren en welke polissen ze eventueel nodig hebben. De teams kunnen maximaal twee van de vier optionele verzekeringen kiezen en moeten dus in onderling overleg kritisch keuzes maken. Wat er vervolgens gebeurt is dankzij het ‘rad van gebeurtenissen’ nooit hetzelfde, net als in het echte leven.

Algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond van Verzekeraars: “We hebben een aantal proeflessen gedraaid en de leerlingen zijn enthousiast over het spel, evenals als docenten. De geschetste situaties sluiten goed aan op de belevingswereld van kinderen. De leerlingen leren zelfstandig en kritisch nadenken over risico’s en gevolgen, wat op jonge leeftijd al ongelofelijk belangrijk is.”

CEO’s voor de klas

Naast verzekeringsmedewerkers gaan ook diverse CEO’s de klassen in, onder wie Maarten Edixhoven (Aegon Nederland), Ron van Oijen (Vivat) en Joost Heideman (Univé). Ook Weurding en Leo de Boer, directeur Schade bij het Verbond, verzorgen verzekeringslessen.

Reageer op dit artikel