nieuws

RegioBank ziet af van eenzijdige provisieverlaging

Branche 3009

De directie van RegioBank heeft het veelbekritiseerde plan ingetrokken om de provisie voor haar zelfstandige advieskantoren eenzijdig per direct te verlagen. De kantoren houden vooralsnog de provisieregeling die voor 2016 gold en de partijen gaan opnieuw met elkaar in gesprek. Vanaf 1 januari 2018 moet er wel een ander beloningsmodel zijn. Hierover wordt nog overlegd.

RegioBank ziet af van eenzijdige provisieverlaging

RegioBank, onderdeel van de Volksbank,  en een groot deel van haar zelfstandige advieskantoren kwamen eind vorig jaar in conflict met elkaar nadat de bank aangekondigd de provisie op het verkopen van financiële producten te willen verlagen. Belangenorganisatie Vezis, dat 360 van de ca. 530 zelfstandige RegioBankkantoren vertegenwoordigt, overwoog zelfs een gang naar de rechter.

Transitie naar nieuw beloningsmodel

Volgens woordvoerder Sijmen Veenstra van RegioBank betekent het intrekken van de eenzijdige provisieverlaging niet dat er niets aan het beloningsmodel verandert. “Voor RegioBank was het nodig om het beloningsmodel voor adviseurs aan te passen aan de huidige tijdsgeest. Het oude beloningsmodel hield daar onvoldoende rekening mee. RegioBank en de formuleraad van RegioBank hebben afgesproken een nieuw beloningsmodel voor Zelfstandig Adviseurs op 1 januari 2018 in te voeren, waarbij kantoren voor 2017 kunnen kiezen het beloningsmodel uit 2016 te continueren of nu al het eerder gepresenteerde beloningsmodel in te voeren. Kortom, de verdiensten voor kantoren blijven dit jaar minimaal op hetzelfde niveau. Hierdoor hebben de Zelfstandig Adviseurs een jaar langer de tijd om de transitie door te maken die vereist is onder een nieuwe beloningsmodel. Vanaf 2018 geldt er een uniforme beloningsregeling voor alle kantoren, die we dit jaar met een afvaardiging van de RegioBank kantoren verder vormgeven.”

Reageer op dit artikel