nieuws

Oprichter Frijters en Knab uit elkaar om verschil van inzicht over leiderschapsstijl

Branche 2441

René Frijters vertrekt per 1 mei bij de internetbank die hij zelf oprichtte. Hij verschilt met Knab van inzicht over hoe het groeiende fintechbedrijf geleid moet worden richting de toekomst.

Oprichter Frijters en Knab uit elkaar om verschil van inzicht over leiderschapsstijl

Knab, onderdeel van Aegon, en Frijters verschillen niet van mening over waar de internetbank heen moet, maar wel welke leiderschapsstijl daarbij past. Het managementteam van de internetbank is uitgebreid en daardoor wordt de verantwoordelijkheid van oprichter Frijters kleiner, schrijft Knab in een persbericht. Frijters zegt in dat bericht dat hij het jammer vindt Knab te verlaten, maar dat hij wel ambassadeur  blijft.

Onder leiding van Frijters groeide internetbank Knab uit tot een bedrijf met 160 medewerkers. Inmiddels telt de bank 125.000 klanten. Onlangs kondigde Knab nog aan komend jaar ook met verzekeringen te beginnen. Eind 2015 zei Fijters dat hij hoopte in 2017 break-even te draaien. Hij schatte dat er 200.000 klanten nodig zouden zijn om winst te maken.

Reageer op dit artikel