nieuws

Lloyd’s of London kiest voor Brussel om Europese markt te bedienen na Brexit

Branche 1723

Verzekeringsmarkt Lloyd’s of London vestigt zich in Brussel om van daaruit de Europese markt te bedienen. De Europese dochtermaatschappij gaat vanuit de Belgische hoofdstad risico’s onderschrijven in 27 EU-landen en 3 landen uit de Europese Economische Ruimte (IJsland, Noorwegen, Zwitserland) zodra de Brexit een feit is. Lloyd’s wil vanaf 1 januari 2019 actief zijn.

Lloyd’s of London kiest voor Brussel om Europese markt te bedienen na Brexit

“Het is belangrijk dat onze dienstverlening niet stokt door een vertrek van het Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Ik ben enthousiast over onze mogelijkheden om vanuit een centrale locatie in Europa de Europese markt en klanten te blijven bedienen”, zegt Inga Beale, de CEO van Lloyd’s.

Steun bij Brexit-onderhandelingen

Eind vorig jaar hintte de Londense verzekeringsmarkt al op een verhuizing naar het Europese vasteland in verband met de nadere Britse uittocht uit de Europese Unie. Dat het Groot-Brittannië nu de Brexit-brief officieel heeft aangeboden, heeft volgens Beale nog geen gevolgen voor de verzekeringsmarkt. De komende twee jaar blijven gewoon de Europese regels van toepassing op Lloyd’s, aangezien Engeland tot die tijd formeel nog deel uitmaakt van de EU.

Beale noemt het cruciaal dat er nu goede economische afspraken tussen Engeland en de EU worden gemaakt over de periode na de Brexit. “Dat is niet alleen van groot belang voor de Londense City, maar ook Europa heeft er baat bij dat er een wederzijds voordelige overeenkomst komt. Wij staan klaar om de regering hierbij waar nodig te ondersteunen.”

€2,5 miljard winst in 2016

Lloyd’s maakte donderdagochtend ook bekend dat het €2,5 miljard winst heeft geboekt over 2016. Het bedrijf had te maken met een schadelast die hoger ligt dan het langjarig gemiddelde. Lloyd’s schrijft die vooral toe aan orkaan Matthew in september en oktober en de bosbranden in het Canadese Fort McMurray in juni vorig jaar.

Reageer op dit artikel