nieuws

Jochem Davids verruilt CED voor startup InsureApp

Branche 2921

Jochem Davids (33) heeft per 1 maart het claimsmanagement en expertisebedrijf CED verlaten. Hij is vanaf die datum CEO van InsureApp geworden, een InsurTech startup die via de smartphone verzekeringen op maat gaat aanbieden.

Jochem Davids verruilt CED voor startup InsureApp

Davids gold binnen CED lang als de rijzende ster op innovatiegebied. Hij was er als manager Business Innovation onder meer verantwoordelijk voor de introductie van Google Glass in de werkprocessen. Ook in zijn laatste rol bij CED was hij als adjunct-directeur Claims Management mede verantwoordelijk voor de invoering van nieuwe technologieën zoals het werken met data analytics en het nieuwe automatische schadebehandelplatform Connect Claims.

Weinig tijd voor echte vernieuwing

“Ik merkte dat de afgelopen jaren de nadruk steeds meer kwam te liggen op het operationele stuk”, vertelt Davids. “Logisch, dat speelt bij veel corporates. Alleen blijft er dan weinig tijd over om met echte vernieuwing bezig te zijn en daar ligt wel mijn hart”

Realtime verzekeringen

Tijd om te zoeken naar een uitdaging had Davids niet, maar onlangs meldde RISK Ventures zich, de tak van RISK Verzekeringen die investeert in InsurTech. Hij wordt er eindverantwoordelijke voor InsureApp, de eerste startup uit de RISK-stal. Via een app op de smartphone worden er realtime verzekeringen aangeboden die rekening houden met het (actuele) gedrag, de omgeving en de lifestyle van de verzekerde. De app maakt daarbij onder meer gebruik van de data die de sensoren van de smartphone genereert, onder meer GPS en Gyroscope. In een exclusieve samenwerking met het Belgische bedrijf Sentiance worden er uit de data gedragspatronen gehaald en worden daar voorspellingen op los gelaten.

Mogelijkheden ‘mindblowing’

Davids noemt de technische mogelijkheden “mindblowing”. De app is volgens hem niet alleen bedoeld om realtime gebruiksverzekeringen te verkopen, bijvoorbeeld als je het vliegtuig instapt of een fiets huurt. “De app maakt het ook mogelijk om jou te helpen zo gezond en veilig mogelijk te leven. Bijvoorbeeld door je te waarschuwen als je na een werkweek van 80 uur nog even achter het stuur wilt kruipen.” De app is al aangeboden bij de Apple Store en komt als het goed is binnen enkele weken eerst beschikbaar voor iPhone-gebruikers.

Investeerders terughoudend

Veel InsurTech initiatieven zijn er nog niet in Nederland moet ook Davids, medeoprichter van platform InsurTech Holland, erkennen. Zeker niet in vergelijking met de vele tientallen fintechbedrijfjes die ons land al rijk is. “Mondiaal geldt InsurTech als the next FinTech. Alleen Nederland loopt daar nog ver in achter, ook omdat Nederlandse investeerders op dit vlak nog terughoudend zijn. Een paar goede initiatieven zoals InsureApp kunnen de snelheid aanzienlijk opvoeren”

Reageer op dit artikel