nieuws

Ingrid de Graaf nieuwe voorzitter Particulier van Aegon Nederland

Branche 6395

Ingrid de Graaf (47) treedt per 1 mei in dienst bij Aegon Nederland als voorzitter Particulier en lid van de statutaire directie. De Graaf komt over van Delta Lloyd waar ze in ruim 17 jaar verschillende functies heeft vervuld. Ze was bij die verzekeraar vanaf mei 2014 lid van de raad van bestuur.

Ingrid de Graaf nieuwe voorzitter Particulier van Aegon Nederland

De Graaf maakte eind vorig jaar bekend te vertrekken bij Delta Lloyd, voordat het bedrijf opgaat in NN Group. Ze gaf aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. In 2015 werd De Graaf vanwege haar functie in het bestuur van Delta Lloyd uitgeroepen tot invloedrijkste vrouw in de verzekeringswereld in de am:top 50 powervrouwen. Destijds zei ze over die notering: “Ik heb een enorme hekel aan het excuustruus-verhaal, ik ben minstens zo goed als een man en dát is waarom ik hier zit.”

Robert van der Tol wordt COO

Ingrid de Graaf volgt Robert van der Tol (51) op die de afgelopen 9 jaar binnen de directie van Aegon Nederland onder andere verantwoordelijk is geweest voor de klantenservice en het leven- en hypothekenbedrijf. Binnen de door hem nieuw gevormde divisie Particulier gaat Van der Tol zich vanaf 1 mei toeleggen op de productwaardeketens en het verder verbeteren van operationele- en klantprocessen als Chief Operations Officer.

‘Veelzijdig bestuurder’

Maarten Edixhoven, CEO van Aegon Nederland, zegt in een persbericht blij te zijn met de toevoeging van De Graaf aan de directie van Aegon Nederland. “Ingrid heeft zich bewezen als een veelzijdig bestuurder met een scherp oog voor klanten en maatschappelijke relevantie. Ook heeft zij ervaring met het aansturen van verschillende distributiekanalen. Met haar achtergrond en expertise heeft ze alles in huis om de ontwikkeling van ons Particuliere bedrijf naar de toekomst te leiden.”

 

 

Reageer op dit artikel