nieuws

ING wil Balkenende als commissaris

Branche 2001

ING wil oud-premier Jan Peter Balkenende aanstellen als commissaris. De bank draagt ook ex-minister en oud-Akzo-topman Hans Wijers voor, net als Margarete Haase. Deze Oostenrijkse is financieel directeur van de Duitse motoren- en tractorfabrikant Deutz. De benoemingen moeten goedgekeurd worden door de aandeelhoudersvergadering van 8 mei.

ING wil Balkenende als commissaris

Als de aandeelhouders instemmen met de benoeming, gaat de aanstelling van Balkenende direct in na de vergadering. Tussen 2002 en 2010 was de CDA’er minister-president. Daarna ging hij aan de slag bij Ernst & Young.

Wijers over jaar voorzitter RvC

Hans Wijers treedt per 1 september toe tot de raad van commissarissen. Hij is de beoogd opvolger van voorzitter en oud-Shell-topman Jeroen van der Veer. ING wil hem voor een jaar herbenoemen, waarna Wijers de voorzittershamer van hem kan overnemen. Wanneer de Oostenrijkse Haase de overstap naar ING maakt, is nog onduidelijk. Zij moet eerst nog een aantal andere toezichthoudende functies neerleggen.

Eerder deze week kondigde ING al twee wisselingen aan in de raad van bestuur. Zowel financieel directeur Patrick Flynn als risicodirecteur Wilfred Nagel houdt het voor gezien. Hun beoogde opvolgers zijn respectievelijk Koos Timmermans en Steven van Rijswijk. Topman Ralph Hamers gaat wel op voor een nieuwe termijn van vier jaar.

Reageer op dit artikel