nieuws

Gratis chatten met adviseur om de weg te vinden in het financiële oerwoud

Branche 1700

Na een pilotfase van een jaar heeft pensioenuitvoerder APG vandaag Kandoor.nl gelanceerd, een online community waar consumenten terecht kunnen met hun vragen over pensioen, wonen en andere financiële zaken. Ruim 100 financieel adviseurs maken vragenstellers gratis wegwijs ‘in het financiële oerwoud’.

Gratis chatten met adviseur om de weg te vinden in het financiële oerwoud

Op Kandoor.nl kunnen consumenten al in hun oriëntatiefase terecht met hun financiële vragen. Op de website laten ze een vraag achter waarna een algoritme die koppelt aan de juiste ‘gids’. Deze gidsen zijn financiële professionals die vrijwillig en volgens de initiatiefnemers zonder commercieel belang de vragensteller op weg helpen. Die kan zich vervolgens, met extra bagage, melden bij zijn pensioenfonds of hypotheekverstrekker.

Peers en techniek

“Met Kandoor willen we een nieuw financieel systeem introduceren waarin mensen geholpen worden door peers en techniek. We vinden namelijk dat íedereen recht heeft op de juiste financiële kennis”, zegt Tom Romanowski, mede-oprichter van Kandoor.nl.

In de pilotfase hebben al 103 financieel adviseurs zich aangesloten bij de chatdienst. Een van hen is Leon Kurvers. “Het leuke van Kandoor is dat je als gids inzicht krijgt in waar mensen mee zitten. Daarnaast vind ik het waardevol om bij te dragen aan een gezond en menselijk financieel systeem, dat gebaseerd is op het helpen van elkaar”, aldus Kurvers.

Reageer op dit artikel