nieuws

‘Baan op tocht voor 30 van de 100 topmanagers ABN Amro’

Branche 2697

Voor dertig van de honderd hoge managers is geen plek meer in de top bij ABN Amro. De hoogste managementlaag houdt op te bestaan en daarvoor in de plaats komen twee managementlagen. Daarin zijn begin deze week zeventig managers uit de oorspronkelijke top 100 benoemd.

‘Baan op tocht voor 30 van de 100 topmanagers ABN Amro’

De andere dertig topmanagers zien hun baan bij ABN Amro op de tocht staan. Ze moeten een lagere functie accepteren of zullen al dan niet gedwongen de bank moeten verlaten. Dat schrijft het Financieele Dagblad donderdag. Een woordvoerder laat weten dat voor 1 mei duidelijk moet zijn wat er gebeurt met de managers die geen nieuwe benoeming hebben gekregen.

Een maand gelden kondigde ABN Amro al aan te gaan snijden in de topmanagementlaag. Toen was er nog sprake van dat zestig van de honderd topmanagers moest uitkijken naar een andere baan, binnen dan wel buiten de bank.

Klankbordgroep

Volgens het FD komt er naast de nieuwe managementlagen en de raad van bestuur nog een zogenaamde ‘Challenger 40’ (C40), een van ongeveer veertig mensen uit alle lagen van de bank die zijn opgevallen door hun visie of leiderschap. De C40 wordt een soort klankbord voor het topmanagement. De nieuwe structuur moet ervoor zorgen dat het topmanagement minder geïsoleerd staat binnen de bank.

Reageer op dit artikel