nieuws

Aegon: ‘Geen verschil tussen onafhankelijk adviseur en een van Aegon’

Branche 4519

Aegon heeft zich de woede van het intermediair op de hals gehaald met een filmpje waarin aan consumenten het hoe en waarom van financieel advies wordt uitgelegd. De verzekeraar stelt dat er geen verschil is tussen het advies van een onafhankelijke adviseur en dat van een adviseur die op de payroll van Aegon staat.

Aegon: ‘Geen verschil tussen onafhankelijk adviseur en een van Aegon’

In het filmpje, waarop amweb getipt werd door het intermediair, geeft Aegon eerst aan het belangrijk te vinden dat consumenten zelf bewust keuzes maken voor een gezonde toekomst. Zoals in het fictieve voorbeeld van Ted, die zit met vragen over zijn hypotheek en arbeidsongeschiktheid. Ted kan daarbij volgens Aegon net zo goed terecht bij een adviseur van de verzekeraar als bij een onafhankelijke adviseur. “Het advies is van dezelfde kwaliteit volgens dezelfde regels die zijn opgesteld door de overheid.”

Reactie Aegon

Volgens Aegon-woordvoerder Alexander Kuipers is het filmpje al een half jaar oud. De inhoud staat wat hem betreft niet in de weg aan de kracht van onafhankelijk advies. “Maar Aegon-advies bestaat ook en voldoet ook aan alle eisen. De keuze is aan de klant, die moet het kanaal kiezen waar hij zich prettig bij voelt.” Kuipers zegt desgevraagd dat Aegon niet de noodzaak heeft gevoeld om in het filmpje te benadrukken dat de onafhankelijk adviseur de hele markt vergelijkt, terwijl de Aegon-adviseur alleen Aegon-producten in zijn advies zal opnemen.  “Dat lijkt ons eerlijk gezegd nogal voor de hand te liggen.”

 

Reageer op dit artikel