nieuws

Adfiz-leden boerden goed in 2016

Branche 1579

Advieskantoren die lid zijn van brancheorganisatie Adfiz hebben een goed jaar achter de rug. Dit blijkt uit het jaarverslag van Adfiz. Bij 61% van de leden steeg de omzet, terwijl 23% toch nog melding maakte van een dalende omzet. Bij 15% van de kantoren bleef de omzet gelijk.

Adfiz-leden boerden goed in 2016

De omzetstijging was over de volle breedte van de kantoren zichtbaar. Van de kantoren die in de hypotheken doen, zag 83% de omzet in dit segment toenemen met een gemiddelde stijging van 24,6 %. Op het vlak van schade en leven particulier zag 55% de omzet stijgen met gemiddeld 4,7%. Schade en leven zakelijk liet voor 71% van de leden een omzetgroei zien van gemiddeld 4,4%. Bij ‘overige activiteiten’ behaalde 50% van de advieskantoren meer omzet, gemiddeld 15,2%.

Werving nieuwe leden

Over hoeveel leden Adfiz nog vertegenwoordigt, laat de brancheorganisatie zich niet uit. Wel stelt Adfiz dat de leden werk bieden aan 15.000 mensen en ongeveer 7 miljoen relaties bedienen. Het marktaandeel van de leden in de intermediaire distributie is volgens Adfiz 55% bij particulieren en 85% bij zakelijke relaties.

Wel geeft Adfiz in haar jaarverslag aan veel werk te maken van werving van nieuwe leden. “De interesse in het lidmaatschap van de branchevereniging groeit”, aldus Adfiz. In 2016 werden hiervoor oud-leden en deelnemers aan AOV-bijeenkomsten benaderd.

Nieuw en traploos kostengebouw

Ook lanceerde Adfiz een nieuw kostensysteem. “Met een nieuwe en traploos gebouw worden de kosten evenwichtig verdeeld en spelen we in op de consolidatie in de branche.” Daarnaast gaat de brancheorganisatie verder met het uitwerken van een nieuwe verenigingsstructuur, waarbij regiobesturen in clusters gaan samenwerken. “De eerste ervaringen zijn zo positief dat we dit in 2017 voor de hele vereniging zullen doorvoeren.”

Reageer op dit artikel