nieuws

Aandeelhouders Delta Lloyd akkoord met overname door NN

Branche 3036

Een ruime meerderheid van de aandeelhouders van Delta Lloyd heeft woensdag ingestemd met de voorgenomen overname door NN Group. Die is nu nog afhankelijk van de goedkeuring van de Europese Commissie, die later vandaag wordt verwacht.

Aandeelhouders Delta Lloyd akkoord met overname door NN

Juridisch gezien is er sprake van een fusie met NN Group Bidco, volledig eigendom van NN. Volgens het plan gaat Delta Lloyd op in de Bidco-BV, waarna de aandeelhouders van Delta Lloyd beursgenoteerde gewone aandelen in NN Group ontvangen. Nu de aandeelhouders hun fiat hebben gegeven aan deze juridische Fusie, kan NN Group al met 67% in plaats van 95% van de aandelen het overnamebod gestand doen. “Dit vergroot de kans dat het bod gestand wordt gedaan en dat de voordelen van het bod voor stakeholders, inclusief aandeelhouders, gerealiseerd worden.”

Minder commissarissen

Op de vergadering is ook ingestemd met de voorwaardelijke benoeming van de NN-bestuursleden Lard Friese (CEO), Delfin Rueda (CFO) en Jan-Hendrik Erasmus (CRO) als leden van de raad van commissarissen van Delta Lloyd per overnamedatum. Die gaat krimpen van acht naar vijf leden. Rob Ruijter (voorzitter) en Carla Streit blijven aan. Eric Fischer, Jan Haars, Fieke van der Lecq, André Bergen, Paul Nijhof en John Lister treden terug.

Knibbe neemt rol Van der Noordaa over

Hans van der Noordaa vertrekt als bestuursvoorzitter van Delta Lloyd. Hij wordt opgevolgd door David Knibbe, nu CEO Netherlands Insurance & Global IT bij NN. Dorothee van Vredenburch (Chief Change and Organisation Officer bij NN Group) wordt ook lid van de raad van bestuur van Delta Lloyd, waar de huidige leden Clifford Abrahams (CFO), Annemarie Mijer (CRO) en Leon van Riet (lid) hun plek behouden.

Aandeelhouders kunnen tot 7 april 17:40 uur hun aandelen onder het overnamebod aanmelden.

Reageer op dit artikel