nieuws

Verzekeraar haalt weggelopen kat Pepper terug uit Oostenrijk

Branche 3231

Verzekeraar Allianz Global Assistance zorgde maandag voor de repatriëring van een wel heel bijzondere klant. Uit Oostenrijk werd kat Pepper teruggevlogen naar Nederland, nadat het dier een halfjaar geleden was weggelopen van haar baasje uit Tilburg.

Verzekeraar haalt weggelopen kat Pepper terug uit Oostenrijk

De driejarige kat Pepper van de Tilburgse Franka Schapendonk was een halfjaar lang vermist voordat het dier afgelopen week opeens opdook in Oostenrijk. Een jager vond de verzwakte Pepper in de buurt van Wenen, zo’n 950 kilometer van huis. Hoe het beestje er verzeild is geraakt, is een raadsel. Vermoed wordt dat Pepper half augustus van huis is weggelopen en in een vrachtwagen is gesprongen. Omdat de kat gechipt was, kon een Oostenrijkse dierenarts de Nederlandse eigenaresse inlichten.

Gestrande dieren

Reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance hoorde over de reis van Pepper op de radio en besloot Schapendonk te helpen haar huisdier terug naar Tilburg te halen. “Het verhaal van Pepper is zo bijzonder dat we graag onze hulp aanboden. Onze organisatie helpt gestrande reizigers waar ook ter wereld en we brengen ze terug naar huis als dat moet. Als dieren meereizen, dan regelen we ook daar vervoer voor. Ons wereldwijde netwerk stelt ons in staat om de reis van Nederland naar Oostenrijk en terug voor het baasje van Pepper te regelen”, aldus woordvoerder Audrey Denkelaar.

Allianz Global Assistance vloog eerst baasje Franka Schapendonk naar Oostenrijk en hielp daar met het regelen van de juiste inentingen en papieren voor de terugreis. Maandag kwam een eind aan het avontuur voor Pepper. Samen met haar baasje kwam ze weer thuis in Tilburg.

Reageer op dit artikel