nieuws

Schaderesultaten blijven Allianz zorgen baren

Branche 2954

Allianz Benelux heeft vorig jaar minder premieomzet geboekt dan in 2015. De daling doet zich vooral voor in het levenbedrijf. Slecht weer en de terreuraanslagen in Brussel zorgden voor een slechter resultaat.

Schaderesultaten blijven Allianz zorgen baren

Allianz Benelux heeft de premieomzet in het schadebedrijf vorig jaar met 6% vergroot tot € 1,2 mld. Desondanks is CEO Robert Franssen niet echt tevreden over het schadebedrijf: “Onze Motor- en volmachten-schaderesultaten in Nederland blijven teleurstellend, alhoewel deze wel beter zijn dan het marktgemiddelde.”
In Leven daalde de omzet “door onze strategie om meer in te zetten op unit linked-producten in plaats van producten met gegarandeerde rendementen.” Wel is de onderliggende winst in Leven op peil gebleven. De lagere inkomsten in Leven doen zich vooral voor in België. In Nederland en Luxemburg is sprake van “een gezonde groei”.

Lagere combined ratio

Het resultaat had te lijden van noodweer en de terroristische aanslagen in Brussel van 22 maart. Die hadden een impact van € 31 mln op het operationeel resultaat, dat afnam tot € 205 (231) mln. De combined ratio is daardoor toegenomen tot 98,1% (96,2%). De totale premie-inkomsten zijn gedaald tot € 3,2 (3,4) mld. De nettowinst is uitgekomen op € 167 (188) mln.

Reageer op dit artikel