nieuws

Oosterbaan voorziet groei aantal financieel adviseurs

Branche 2372

Jurjen Oosterbaan, voorman van bureau DFO, voorziet de komende jaren een groei van het aantal financieel adviseurs. Oosterbaan stelt dit tegenover adviseur Nico van Koesveld die sinds enkele maanden vloggend door de branche trekt.

Oosterbaan voorziet groei aantal financieel adviseurs

Oosterbaan baseert zijn verwachtingen op de aanname dat consumenten steeds meer zelf voor hun financiële toekomst moeten zorgen als het vangnet vanuit de samenleving verder verzwakt.

Op de vraag van Van Koesveld aan Oosterbaan hoe financieel dienstverleners het contact met millennials kunnen herstellen, stelt de laatste: “De vraag aan de consument is of ze misschien twee huisartsen hebben, eentje voor de bovenkant en eentje voor de onderkant. Dan zal elke consument zeggen ‘nee, wat is dat voor een rare vraag’. Probeer nou al je financiële belangen bij een financieel adviseur onder te brengen die het overzicht heeft en ga het niet spreiden over Jan , de bank en de verzekeraar. Zorg dat je één iemand hebt die het totale overzicht heeft.”

‘Consument hecht aan onafhankelijkheid’

De goede adviseur is volgens Oosterbaan onafhankelijk. “Doe daar je voordeel mee. De consument hecht veel aan onafhankelijkheid. Alleen dragen de tussenpersonen dat nog niet altijd uit en dat is zonde.”

Reageer op dit artikel