nieuws

Belang NN in Delta Lloyd nu bijna 10%

Branche 2510

NN Group heeft, vooruitlopend op de verwachte overname in het tweede kwartaal, opnieuw aandelen Delta Lloyd gekocht. Het belang van NN is daarmee vergroot van 7,8% naar 9,7%.

Belang NN in Delta Lloyd nu bijna 10%

Maandag heeft NN 3,8 miljoen aandelen gekocht voor een (gewogen gemiddelde) prijs van € 5,3642 per aandeel. In totaal is er met die transactie een bedrag van € 20,4 mln gemoeid. NN had al ruim 37 miljoen aandelen in handen. Eerder deze maand nam NN Group het belang van 5,3% van Talpa (John de Mol) over voor € 5,36 per aandeel. Dat kostte NN een kleine € 132 mln. Dinsdag is nog eens een pakket van 4,4 miljoen aandelen aangeschaft voor een kleine € 5,37 per aandeel. Daarmee is het belang verder toegenomen tot 9,7%.

Overname

Het overnamebod van NN op Delta Lloyd bedraagt € 5,40 per aandeel, oftewel een totale som van € 2,5 mld. Aandeelhouders kunnen zich tot 7 april melden; NN Group doet het bod gestand als 95% van de aandelen is aangeboden. Wordt met Delta Lloyd een akkoord bereikt over de juridische fusie, dan is maar 67% van de aandelen nodig. De ondernemingsraden van beide partijen zijn al akkoord met het bod.

Reageer op dit artikel