nieuws

Na 20 jaar weer een Bouwmeester aan het roer bij De Goudse

Branche 3473

Geert Bouwmeester (50) is per vandaag benoemd tot bestuursvoorzitter van verzekeraar De Goudse. Hij treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader en grootvader. Bouwmeester was al vicevoorzitter; hij volgt Michiel Lamie op die de afgelopen acht jaar de leiding had.

Na 20 jaar weer een Bouwmeester aan het roer bij De Goudse

Geert Bouwmeester is de kleinzoon van Geert Bouwmeester senior die in 1924 het ‘Goudsch Fonds tot Voorziening in de onkosten van Ziekenhuisverpleging’ oprichtte, de voorloper van De Goudse. Zijn zoon Ad volgde hem in 1969 op. De afgelopen 20 jaar stond het bedrijf onder leiding van mensen buiten de familie: achtereenvolgens Cees Bol, Franswillem Briët en Michel Lamie.

Die laatste stapte begin dit jaar over naar Achmea. Geert Bouwmeester (junior) is er trots op dat hij Lamie opvolgt en zo de lijn van zijn grootvader en vader kan voortzetten. “Het voelt – twintig jaar na de pensionering van mijn vader – goed om nu het roer over te nemen van het bedrijf dat altijd zo’n belangrijk deel van mijn leven heeft uitgemaakt”, zegt hij in een persbericht.

Samen met onafhankelijke intermediair

Bouwmeester wil dezelfde onafhankelijke koers blijven varen als zijn vader en grootvader. “Hierbij blijft samenwerking met het onafhankelijke intermediair het kompas voor de toekomst en een belangrijke factor voor ons succes”, aldus de nieuwe bestuursvoorzitter.

Geert Bouwmeester was sinds 2009 vicevoorzitter in het bestuur van De Goudse. Hij werkte daarvoor onder andere bij Fortis ASR, Stad Rotterdam en Swiss Re Life & Health in Londen.

Reageer op dit artikel