nieuws

Meer winst voor Delta Lloyd

Branche 3833

Verzekeraar Delta Lloyd laat bij de laatste presentatie van de jaarcijfers voordat het overgenomen wordt door NN Group een winstgroei noteren van 80%. Over 2016 was het nettoresultaat €231 miljoen, een jaar eerder bedroeg die nog €128 miljoen.

Meer winst voor Delta Lloyd

De solvabiliteit kwam in 2016 uit op 143%. Dat is hoger dan vorig jaar (131%), maar zit aan de onderkant van de eigen doelstelling van de verzekeraar. Dat kwam volgens Delta Lloyd onder meer door “ongunstige levensduurontwikkelingen”.

“In 2016 hebben we met succes een aantal acties uitgevoerd om onze kapitaal- en kaspositie te verbeteren”, zegt bestuursvoorzitter Hans van der Noordaa over de cijfers. “We hebben de kosten kunnen verlagen en de klantgerichtheid kunnen verbeteren. In 2017 verwachten we hier de resultaten van te zien. We opereren echter in een moeilijke markt, waar we te maken hebben met lage rentes en marges die onder druk staan. Wij geloven dat er na de overname door NN Group een toonaangevend verzekerings- en pensioenbedrijf ontstaat dat aantrekkelijk is voor al onze stakeholders.”

Geen slotdividend

Delta Lloyd betaalt geen slotdividend over 2016, omdat daardoor de prijs die NN Group betaalt per aandeel omlaag zou gaan. NN heeft €5,40 per aandeel geboden op Delta Lloyd. Het bestuur van de verzekeraar beveelt dit bod aan bij de aandeelhouders.

Reageer op dit artikel