nieuws

Lindhout en ASR treffen elkaar opnieuw voor de rechter

Branche 2261

Jos Lindhout is niet van plan zijn strijd tegen ASR op te geven: dinsdag treffen zij elkaar opnieuw voor de Utrechtse rechtbank. Inzet: een vergoeding voor de schade die ASR Lindhout zou hebben berokkend.

Lindhout en ASR treffen elkaar opnieuw voor de rechter

Lindhout, voormalig eigenaar van PSL Financiële Adviesgroep, verkocht zijn bedrijf in 2002 voor een euro aan Hestia. Beide bedrijven waren sterk gefinancierd door Amev, dat vlak daarvoor nog € 1,3 mln in PSL had gestoken. Die lening werd echter plotseling opgeëist, waardoor Lindhout weinig andere opties had dan zijn bedrijf van de hand doen. Maar de waarde was veel hoger dan die ene euro, betoogt Lindhout. Hij verwijt Amev-rechtsopvolger ASR misleiding en misbruik van haar positie als financier. Bovendien zou Lindhout zijn gedwarsboomd bij pogingen de verzekeringsportefeuille weer terug te kopen van Hestia. De schade wordt begroot op minimaal € 9 mln.
In de procedure worden ook uitspraken betrokken die zijn gedaan tijdens een getuigenverhoor enkele jaren geleden, waarbij ook ASR-topman Jos Baeten is gehoord.

Reageer op dit artikel