nieuws

Knibbe nieuwe CEO Delta Lloyd

Branche 5361

Als het bod van NN Group op Delta Lloyd door de aandeelhouders wordt geaccepteerd en de overdracht van de aandelen officieel is, wordt David Knibbe de nieuwe CEO van Delta Lloyd. Dit is vandaag bekend gemaakt bij lancering van het officiële bod van NN op haar branchegenoot. Knibbe, ook voorzitter in de raad van bestuur bij NN, volgt daarmee Hans van der Noorda op.

Knibbe nieuwe CEO Delta Lloyd

Behalve Knibbe, ook voorzitter van het Verbond van Verzekeraars, treedt ook NN-bestuurslid Dorothee van Vredenburch toe tot de board bij Delta Lloyd  als de overname is afgerond. Beide benoemingen zijn al goedgekeurd door toezichthouders DNB en AFM. Ook is duidelijk  geworden dat Hans van der Noorda een vertrekvergoeding van € 950.000 meekrijgt, in lijn met de corporate governance code en niet meer dan één jaarsalaris.

Rob Ruijter blijft voorzitter van de raad van commissarissen bij Delta Lloyd. Hij zal ook samen met NN-ceo Lard Friese en Jan Holsboer, voorzitter van de raad van commissarissen bij NN, zitting nemen in een transitiecommissie die de integratie van Delta Lloyd in NN Group in goede banen moet leiden.

150 miljoen euro aan jaarlijks synergievoordeel

NN Group verwacht dat de overname vanaf 2020 jaarlijks 150 miljoen euro aan synergievoordelen  (kostenbesparingen) oplevert. De helft van deze besparingen moeten worden gerealiseerd in de segmenten Schade en Leven, 30% in de bancaire activiteiten en de overige 20% in ander segmenten en door het centraliseren van  functies.

Als aanvulling op de al bekende gevolgen van de overname is duidelijk dat de hoofdkantoren worden samengevoegd op de hoofdvestiging van NN Group in Den Haag. De vestiging Amsterdam blijft nog minimaal drie  jaar open voor verzekeringsactiviteiten onder voorbehoud dat dit de integratieplannen niet in de weg staat. Het kantoor in Zwolle van de Delta Lloyd/ABN Amro joint-venture blijft open, temeer de nieuwe groep deze joint-venture wil continueren.

Samenvoeging Arnhem en Ede

De Ohra Locatie in Arnhem  blijft bestaan. Wel hecht NN Group aan de vrijheid om Arnhem op termijn samen te voegen met de NN-locatie Ede op één locatie in de Arnhem-Ede regio.

Reageer op dit artikel