nieuws

Investeerder Qmulus neemt BeneVia/Heinenoord Groep over

Branche 2845

Intermediairbedrijf Benevia/Heinenoord heeft een meerderheidsbelang verkocht aan investeringsmaatschappij Qmulus Invest, dat onder andere ook aandeelhouder is in het moederbedrijf van kredietverstrekker Geldshop en financieel adviseur Acadium Bastion. Naam, locatie en directie van Benevia/Heinenoord blijven hetzelfde en ook voor de 90 medewerkers verandert er niets.

Investeerder Qmulus neemt BeneVia/Heinenoord Groep over

“Door deze overname hebben we een grote partij achter ons staan die ons kan ondersteunen in de groei”, laat directielid Sander Groenendijk weten. “We kunnen als onderdeel van Qmulus een uitgebreider pakket aan diensten aanbieden. Ik verwacht vooral dat we op ICT-gebied stappen kunnen maken.”

Benevia/Heinenoord Groep stond afgelopen jaar op plaats 38 in de top 100 van grootste intermediairbedrijven. In 2015 had het bedrijf een omzet van 10,1 miljoen euro. Van alle onafhankelijke intermediairbedrijven was Benevia Heinenoord de negende in omvang.

Nieuwe samenwerkingen

Qmulus Invest is een investeringsmaatschappij en bovendien aandeelhouder van QFS Holding. Deze financieel dienstverlener is actief in de Benelux en bezit onder andere Geldshop, Acadium Bastion en Pay2D. Groenendijk verwacht dat de overname door Qmulus leidt tot nieuwe samenwerkingen. “Geldshop is een tussenpersoon in consumptief krediet. Daar kunnen wij straks verzekeringsproducten aan toevoegen.

Benevia/Heinenoord heeft 90 medewerkers. Voor hen verandert er niets. Het bedrijf blijft gewoon onder dezelfde naam acteren vanuit Heinenoord en ook de directieleden blijven aan.

Reageer op dit artikel