nieuws

Intesa ziet af van overname Generali

Branche 2034

De Italiaanse bank Intesa Sanpaolo ziet af van de overname van verzekeraar Generali. Dit meldt De Financiële Telegraaf. Intesa heeft eind vorige week laten weten onvoldoende groeimogelijkheden te zien door de samenvoeging van beide bedrijven.

Intesa ziet af van overname Generali

De grootste bank van Italië maakte haar aanvankelijke belangstelling voor Generali eind vorig maand bekend. Allianz zou in deze constructie mogelijk de activiteiten van Generali buiten Italië overnemen, wat aan zou sluiten bij de grote reorganisatie die Generali eind vorig jaar aankondigde. De verzekeraar zou af willen van vestigingen in landen die onvoldoende groei laten zien.

Vijftiende schadeverzekeraar in premie

Generali opereert in ons land vanuit Diemen. Het is de 15e schadeverzekeraar met een premieomzet van € 247 mln (2015, marktaandeel 1,7%). Daarbij is de markt voor zorgverzekeringen niet meegerekend. In Leven neemt Generali de 14e plaats in met € 113 mln omzet, wat goed is voor een marktaandeel van nog geen procent. De nettowinst van het Nederlandse bedrijf, waar 400 mensen werken, bedroeg in 2015 € 5,4 mln. De groep is wereldwijd actief; de geschatte marktwaarde is € 24 mld.

Reageer op dit artikel