nieuws

FD: Personeel Rabo pessimistisch door bureaucratie, onduidelijkheid en gebrek aan snelheid

Branche 14747

De tevredenheid van Rabobank-medewerkers over de eigen organisatie ligt erg laag. Dat blijkt uit de uitkomsten van een intern onderzoek van de bank, waarover het Financieele Dagblad woensdag bericht. Personeel mist duidelijkheid van de directie, klaagt over bureaucratie en een gebrek aan voortvarendheid en vindt dat het te weinig ruimte krijgt om zelf beslissingen te nemen.

FD: Personeel Rabo pessimistisch door bureaucratie, onduidelijkheid en gebrek aan snelheid

Rabo-medewerkers zijn niet trots op hun werkgever en vinden dat de directie een onduidelijk verhaal heeft over de toekomst. Samen met bureaucratie en een gebrek aan snelheid zijn dat de belangrijkste uitkomsten van een intern onderzoek, de “Organisation Health Index”.

HR-directeur Janine Vos van de Rabobank bevestigt tegenover het FD de negatieve uitkomsten van het medewerkersonderzoek. “We hadden vooraf niet gedacht dat de uitkomsten heel goed zouden zijn, maar op sommige punten was de score zo dat – als we de intentie al niet hadden – we daar wat aan doen”, zegt ze.

Reorganisatie

Tanja van den Heuvel, voorzitter van de ondernemingsraad van Rabobank Nederland, wijt de lage moraal onder meer aan de reorganisatie die moet leiden tot het schrappen van een kwart van de 47.000 fte’s voor het eind van 2019. HR-directeur Vos benadrukt in het FD dat de reorganisatie niet de enige reden kan zijn voor de lage score. “Natuurlijk is er daardoor onzekerheid, maar dat mag geen excuus zijn, als zoveel mensen dit vinden.”

Beterschap

Bestuursvoorzitter Wiebe Draijer heeft volgens de krant in een interne blog beterschap beloofd. Ook zegt Vos dat de resultaten met leidinggevenden zijn besproken en er verschillende maatregelen zijn genomen. In het vervolg wil de Rabobank driemaal per jaar de tevredenheid van medewerkers onderzoeken. Zo wil de bank voorkomen opnieuw voor onaangename verrassingen komen te staan.

Reageer op dit artikel