nieuws

Adviseurs ontvangen brief AFM op briefpapier Heineken

Branche 5654

Tientallen financieel adviseurs hebben begin deze week een brief van de AFM ontvangen waarin ze worden uitgenodigd om deel te nemen aan de Marktmonitor. Op zich niet zo bijzonder, maar wel dat de brief van de toezichthouder was geprint op briefpapier van bierbrouwer Heineken. De AFM heeft de fout van de drukker inmiddels hersteld.

Adviseurs ontvangen brief AFM op briefpapier Heineken

De brief van de AFM in de huisstijl van de bierbrouwer leidde bij de adviseurs tot gefronste wenkbrauwen. Zo ook bij adviseur Edwin van Anraad uit Nieuwegein, die via Twitter zijn verbazing uitte “He? Mailing @AutoriteitFM op briefpapier Heineken? Daar gaat de autoriteit. Mag Heineken nu een boete geven?”

Kleine mailing

Yolanda Bieckmann stelt namens de AFM dat de fout is ontstaan doordat de AFM en de brouwer van dezelfde drukker gebruik maken. “De drukker heeft aangegeven de fout te betreuren. Gelukkig ging het om een kleine mailing, maar helaas waren tientallen brieven al wel verzonden. We hebben direct het bestand aan wie de mailing was verzonden nagebeld en de fout hersteld.”

Reageer op dit artikel