nieuws

ABN Amro verkleint het aantal topmanagers fors

Branche 2165

Bij ABN Amro verdwijnen ongeveer zestig van de honderd topfuncties uit de hoogste managementlaag. Ook brengt de bank het aantal bestuurders en algemeen directeuren terug. Bestuurder Chris Vogelzang, die lang werd gezien als kanshebber om Gerrit Zalm als topman op te volgen, treedt per direct terug uit het bestuur.

ABN Amro verkleint het aantal topmanagers fors

Volgens topman Kees van Dijkhuizen vormen de substantiële veranderingen in de bankensector de aanleiding voor de nieuwe structuur. “In de afgelopen jaren is het aantal medewerkers van ABN Amro aanzienlijk minder geworden, maar is de omvang van het senior management onveranderd gebleven.”

Met de aangekondigde wijzigingen is het totaal aantal bestuurders en algemeen directeuren teruggebracht van negentien naar negen. De samenstelling van de veertig overgebleven topmanagers wordt daarnaast jaarlijks bezien. De zestig managers die buiten de boot vallen, gaan mogelijk elders binnen de bank aan het werk. “Het is niet zo dat ze alle zestig op straat komen te staan”, aldus een woordvoerder tegen het ANP.

Chris Vogelzang treedt na acht jaar in het bestuur te hebben gezeten per direct terug. Hij gold lange tijd als mogelijk opvolger van topman Gerrit Zalm. Een maand geleden werd al bekend dat Joop Wijn het bestuur van ABN Amro verruilt voor fintechbedrijf Adyen.

Reageer op dit artikel