nieuws

Media Markt stapt in verzekerd verhuren elektronica

Branche 1984

Elektronica winkelketen Media Markt gaat samen met fintechbedrijf Grover elektronica verhuren aan consumenten. Dit meldt innovatieplatform Emerce. In het huurbedrag zit ook een verzekering die de waarde van het product voor 50% dekt.

Media Markt stapt in verzekerd verhuren elektronica

Vooralsnog gaat het om een proef in het Duitsland waar klanten sinds vorige week vrijdag honderden producten kunnen huren, zo meldt Emerce. Een iPad kost in de proef zestig euro per maand, een consolespel acht euro.

Verzekering inbegrepen

Een huurperiode is minimaal een maand. Zodra de klanten het volledige aankoopbedrag hebben betaald aan huur kunnen ze nog drie keer huur betalen om het product daadwerkelijk te kopen.
In het huurbedrag zit ook een verzekering die het product voor vijftig procent dekt.

Vermarkt als financieel product

De huuroptie wordt aangeboden in samenwerking met de Duitse fintech startup Grover. Dit bedrijf verhuurt al langer consumentenelektronica, waarbij de producten worden vermarkt als als financieel product. Grover is ook actief in Nederland. Of de proef hier navolging krijgt, is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel