nieuws

Helft bezoekers amweb ziet werk helemaal verdwijnen

Branche 2374

Ongeveer de helft van de bezoekers van amweb voorziet het einde van de verzekeringsbranche als een zogeheten peoples business. Dit blijkt uit de wekelijkse poll, dit keer naar aanleiding van het nieuws van over een Japanse verzekeraar op de schadeafhandeling volledig te robotiseren.

Helft bezoekers amweb ziet werk helemaal verdwijnen

‘Als IBM Watson de schadeafhandeling kan overnemen, wat rest dan nog?’ is een stelling die 51% van de deelnemers aan de poll onderschrijft. Toch is 49% helemaal niet zo somber gestemd over de toekomstige werkgelegenheid in de branche. Zij onderschrijven de stelling dat je een robot niet op zijn of haar blauwe ogen kunt vertrouwen.

Deze week willen wij van u weten hoe u denkt over de aanzwellende roep om een verplichte AOV voor zzp’ers. Een goed idee?

[poll78]

Reageer op dit artikel