nieuws

De rol van adviseurs in financiële community’s

Branche 933

Fred de Jong en Kandoor.nl (een initiatief van APG) houden op dinsdag 14 maart in Amsterdam een seminar voor financieel adviseurs over ‘nieuwe, slimme financiële community’s’ en hun effect op het werk van de financieel adviseur.

De rol van adviseurs in financiële community’s

Volgens De Jong wordt van consumenten steeds meer zelfredzaamheid verwacht op financieel gebied. “Maar financiële zaken regelen is niet voor iedereen makkelijk. Daar ligt een belangrijke rol voor de financieel adviseur.” Communities worden wel steeds ‘slimmer’ door toepassing van technische intelligentie. “Wat is de rol van de financieel adviseur in een dynamische digitale wereld?”, vraagt De Jong zich af.

Wegwijs maken

Kandoor is een voorbeeld van zo’n community. “Het is een platform waar consumenten met hun vraagstukken terechtkunnen. Er wordt geen advies gegeven, maar mensen worden wegwijs gemaakt in het financiële oerwoud. Veel consumenten hebben geen kaas gegeten van eenvoudige financiële zaken.” Eerder zijn er al initiatieven geweest als de Geldloketten, maar “Het gaat om het bij elkaar brengen van vraag en antwoord. Niet in de vorm van een product, maar door het delen van kennis. Financieel adviseurs zijn eerder te hoop gelopen tegen dit soort initiatieven en wij willen de vraag stellen of het nu een kans of een bedreiging is.” De Jong verwijst bijvoorbeeld naar Aegon, die zich opstelt als loket waar aanstaande ouders met hun vragen terechtkunnen. “Op een dergelijk platform zou je ook consumenten kunnen helpen die iets willen weten over het aanvragen van een huurtoeslag. Adviseurs kunnen daarvan profiteren.”

Deelname aan het seminar is gratis. Behalve De Jong spreken Alwin Oerlemans (APG) en Tom Romanowski (Kandoor). Softwarebedrijf Ortec bespreekt daarna enkele nieuwe digitale adviesconcepten.

Reageer op dit artikel