nieuws

Axa en Aviva coulant richting gedupeerden inreisverbod Trump

Branche 582

Reizigers die door het inreisverbod van de Amerikaanse president Trump met onvoorziene kosten worden geconfronteerd kunnen deze toch in rekening brengen bij de Britse verzekeraars Aviva en Axa Insurance UK. Dit meldt de Britse krant The Independent.

Axa en Aviva coulant richting gedupeerden inreisverbod Trump

Gisteren maakte beide verzekeraars bekend dat ze de claims zullen uitbetalen van mensen die worden getroffen door de vluchtelingen- en immigratieban, zelf als ze op grond van hun verzekering niet gedekt zijn voor dergelijke omstandigheden.

Flinke protesten

Vorige week kondigde de Amerikaanse president Donald Trump per decreet aan gedurende 30 dagen geen inreisvisa meer te verstrekken aan mensen uit zeven moslimlanden. Op deze manier wil de nieuwbakken president de aanwas van radicale moslims in de Verenigde Staten indammen.
Het besluit van Trump, leidde wereldwijd tot flinke protesten van burgers, bedrijven en politici die het decreet discriminerend vinden. Ook zijn er klachten van mensen met een verblijfsvergunning in de Verenigde Staten die afkomstig zijn uit een van zeven betrokken landen. Zij kunnen door het verbod voorlopig niet de Verenigde Staten binnenkomen.

Alternatieve route naar huis

Axa en Aviva kunnen nog niet aangeven hoeveel van hun verzekerden de dupe zijn van het inreisverbod en hoeveel schade ermee is gemoeid. Axa UK bevestigde in een statement dat mensen die de toegang wordt geweigerd als gevolg van het decreet, de schade op hun verzekering kunnen claimen. Aviva heeft aangegeven de dekking op de standaard reisverzekering te willen verruimen voor diegenen die geen hulp kunnen krijgen van hun reisaanbieder maar nu wel in de Verenigde Staten zitten en een alternatieve route naar huis moeten regelen.

Reageer op dit artikel