nieuws

Specialisatie en schaalvergroting zichtbaar in intermediaire markt

Branche 2553

Starters vragen selectiever vergunningen aan en het aantal concerns in de intermediaire adviesmarkt neemt toe. Dat constateert het Ratinginstituut Financieel Dienstverleners (RIFD) in de nieuwste Marktflitsen.

Specialisatie en schaalvergroting zichtbaar in intermediaire markt

Het RIFD publiceert elk kwartaal haar bevindingen en licht die in artikelen op amweb nader toe. Dit keer staan twee ontwikkelingen centraal: specialisatie en schaalvergroting.

Specialisatie
Starters vragen selectiever vergunningen aan, zo meldt het RIFD. Alleen inkomensverzekeringen, schadeverzekeringen particulier, spaarrekeningen en vermogen wordt door meer dan de helft van de intermediairs aangevraagd.

Schaalvergroting
Het aantal kantoren met een zelfstandige AFM-vergunning is per 1 juli 2016 gedaald tot 6.738 (6.880). Maar het totaal aantal vestigingen, een kantoor kan meerdere vestigingen hebben, daarentegen is gestegen tot 8.163 (8.018). Er is dus sprake van schaalvergroting. In de intermediaire adviesmarkt zijn nu 414 zogenaamde concerns actief.

Lees hier het hele artikel.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.